Image

RAIFFEISEN BANKA INVESTIRA U NOVU BUDUĆNOST

 

U posljednjih nekoliko godina Raiffeisen banka sprovodi snažnu transformaciju svog načina poslovanja s ciljem jačanja poslovne agilnosti i povećanja zadovoljstva svojih zaposlenika i klijenata, a kako bi što spremnije odgovorila izazovima tržišta. 

“Jedan od rezultata ove transformacije je i nedavno otvoreni novi, moderan i inspirativan radni prostor za zaposlenike Raiffeisen banke, koji simbolizira inovaciju u načinu poslovanja. Otvaranje renoviranog prostora predstavlja početnu tačku za buduće pozitivne promjene. Izuzetno sam ponosan što smo uspješno finalizirali prvi korak našeg transformacijskog putovanja i radujem se njegovom nastavku u budućnosti”, rekao je Kreshnik Halili, član Uprave Raiffeisen banke.

Novi prostor je uređen kao open space sa kreativnim dijelom, silent room, aktivnim namještajem, kuhinjom i baštom, a kako bi se zaposlenicima Raiffeisen banke omogućilo maksimalno ugodno radno okruženje, te povećalo njihovo zadovoljstvo. 

“Renovirani prostor na Vilsonovom šetalištu predstavlja novi pristup radu Raiffeisen banke. Uređen je u skladu sa principima i vrijednostima agilnog načina poslovanja, koji u fokus stavlja timski rad, potiče kreativnost i saradnju, te njeguje fleksibilnost. Osnovna odlika je to što predstavnici različitih jedinica zajedno rade na novim rješenjima za klijente, a što omogućava brže donošenje odluka i isporuku rješenja prilagođenih potrebama klijenata”, izjavio je Zlatan Deljkić, direktor Kadrovskih poslova Raiffeisen Banke.  

Zadovoljstvo zaposlenika koji imaju priliku da prvi rade u ovom prostoru  predstavlja pokazatelj ispravnosti ovakvih promjena, te dodatni podstrek za nastavak ulaganja u novu budućnost Raiffeisen banke.