Image

Program obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine - 25. novembra

Program obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine - 25. novembra

Dan državnosti Bosne i Hercegovine - 25 novembar, Općina Novi Grad Sarajevo obilježit će nizom aktivnosti.

Tim povodom u Galeriji Općine Novi Grad, u srijedu, 24. novembra, u 13 sati bit će otvorena tematska izložba "Affan Ramić" iz umjetničke zbirke Javne ustanove Muzej Sarajeva, na kojoj će biti predstavljeno 21 umjetničko djelo jednog od najpoznatijih bosanskohercegovačkih slikara, koji je svojim likom i djelom obilježio jednu epohu, a njegova djela i danas svjedoče o neprolaznosti jednog vremena.

Istog dana, u Centru za kulturu i edukaciju "Safet Zajko", u 15 sati održat će se promocija knjige potpredsjednika Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, akademika Mirka Pejanovića "Državnost Bosne i Hercegovine u 20. i 21. stoljeću. U knjizi akademik Pejanović snažno dokazuje državnost BiH, uz jasnu uvjerljivu logiku i živopisne opise mnogih važnih pravnih odluka (ustava, deklaracija, zakona), od kasnog 19. do početka 21.stoljeća

Centralni dio programa obilježavanja jednog od najznačajnijih datuma u historiji naše države održat će se, u četvrtak, 25. novembra, u parku "Bosanski stećak i zastava", u 12 sati, nakon čega će biti upriličeno polaganje cvijeće na Centralno spomen-obilježje i odavanje počasti šehidima i poginulim borcima Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine, onima koji su dali život za našu domovinu.

Nakon polaganja cvijeća, obilježavanje Dana državnosti naše države bit će nastavljeno u multimedijalnoj sali Općine, gdje će se održati kulturno-zabavni program, sa početkom u 13 sati.

Dobro nam došli da zajedno obilježimo DAN DRŽAVNOSTI NAŠE DOMOVINE - JEDNE I JEDINE BOSNE I HERCEGOVINE!

PRESS OPĆINE

izvor: novigradsarajevo.ba