Image

Podrška Općine Novi Grad JU ,,Fond memorijala Kantona Sarajevo“

Podrška Općine Novi Grad JU ,,Fond memorijala Kantona Sarajevo“

Općina Novi Grad Sarajevo će i ove godine pružiti podršu JU ,,Fond memorijala KS“ sufinansiranjem projekata sredstvima u iznosu od 10.000 KM. Tim povodom, u Općini Novi Grad potpisana su dva sporazuma, jedan se odnosi na održavanje šehidskih mezarluka,  te postavljanje nišana i spomen- obilježja šehidima, poginulim i umrlim braniteljima države Bosne i Hercegovine. Drugi sporazum se odnosi na pomoć pri realizaciji manifestacije ,,Odbrana Bosne i Hercegovine - Igman 2021“.

Ahmed Kulagić, direktor JU „Fond memorijala KS“,  istakao je kako Općina Novi Grad u velikoj mjeri podržava održavanje grobalja šehida i poginulih boraca Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine na području općine Novi Grad kroz djelovanje i rad Fonda, ali i određene projektne aktivnosti poput danas potpisanog sporazuma, gdje se ozvaničila saradanja u realizaciji i organiziranju manifestacije ,,Odbrana Bosne i Hercegovine - Igman 2021“.

,,Očekujem i snažniju podršku kako drugih općina, tako i općine Novi Grad, u planu za narednu godinu, godinu u kojoj se obilježava 30 godina od nezavisnosti Bosne i Hercegovine“, rekao je Kulagić. 

 

Izvor: novigradsarajevo.ba