Image

Općina Stari Grad Sarajevo: Saopćenje za javnost

 

Kolegij Općinskog načelnika Općine Stari Grad Sarajevo i Općinski pravobranilac Općine Stari Grad Sarajevo, obavještavaju javnost da se poslovni procesi unutar Općine Stari Grad Sarajevo, kao i rad sa strankama odvijaju neometano, bez obzira na istražne radnje koje se provode od utorka, 09.05.2023. godine. Građanima se pružaju sve usluge u djelokrugu ovog organa uprave u rokovima i zakonskim okvirima.

 

Pitanje rukovođenja organom uprave bit će riješeno u najkraćem roku, zakonski propisanim putem, a u zavisnosti od narednih koraka Tužilaštva Kantona Sarajevo i Tužilaštva BiH i eventualno izrečenih mjera.

 

Kolegij Općinskog načelnika i Općinski pravobranilac, poštujući demokratska načela i vjerujući u profesionalnost i nespristrasnost istražnih i pravosudnih organa, očekuju da pokrenuti istražni postupak bude okončan zakonito i u najkraćem mogućem roku pridržavajući se načela i principa krivično-procesnog prava.

 

Uz čvrsto opredjeljenje da se mora poštovati persumpcija nevinosti i pravo svakog pojedinca da istu dokaže, očekuje se da tako bude i u ovom predmetu, a javnost i mediji pozivaju se na objektivnost i profesionalno izvještavanje uz poštovanje prava na privatnost članova porodice osumnjičenih lica iz Općine Stari Grad Sarajevo.

 

Općina Stari Grad Sarajevo stoji na raspolaganju svim istražnim organima za zakonito i profesionalno provođenje predmetnih postupaka, a što predstavlja pretpostavku donošenja konačnih odluka nadležnih tužilaštava.