Image

Humanitarni koncert prijateljstva i solidarnosti 15. marta u Domu mladih

 

Sarajevska kulturno-umjetnička društva LOLA, PROLETER i BAŠČARŠIJA u saradnji sa humanitarnom organizacijom POMOZI.BA 15. marta u Domu mladih organizuju HUMANITARNI KONCERT PRIJATELJSTVA I SOLIDARNOSTI za pomoć narodu u Turskoj i Siriji, koji je preživio katastrofalan zemljotres. 

„Pokrećemo ovu zajedničku akciju kako bismo i mi na svoj način, predstavljanjem kulture i tradicije Bosne i Hercegovine, dali mali doprinos i podršku narodima prijateljskih zemalja. Na koncertu će se predstaviti folklorne, muzičke, horske i druge sekcije ovih kulturno-umjetničkih društava. Preko 200 malih i velikih plesača, orkestaraca i muzičara, vokalnih solista, vokalnih grupa i balerina će se predstaviti na sceni tokom ovog koncerta“, naveli su iz kulturno-umjetničkih društava.

Pozvali su sve sugrađane, goste Sarajeva, prijateljska kulturno-umjetnička društva iz Kantona Sarajeva, kompanije, inostrane ambasade i organizacije, javne ustanove i nosioce javnih funkcija u vlasti da prisustvuju koncertu i istinskom spektaklu tradicije, kulture i mladosti koje će prirediti članice i članovi kulturno-umjetničkih društava LOLA, PROLETER i BAŠČARŠIJA.

Koncert počinje u 19.30 sati. Ulaz je besplatan za sve posjetioce, a novčani prilozi i donacije od srca!