Image

Delegacija Općine Beykoz iz Istanbula posjetila Općinu Novi Grad Sarajevo

Delegacija Općine Beykoz iz Istanbula, koja boravi u višednevnoj posjeti našoj zemlji, načelnik Murat Aydin i predstavnici Općinskog vijeća te Općine posjetili su Općinu Novi Grad Sarajevo, gdje su se sastali sa općinskim načelnikom Semirom Efendićem.

Nakon kraćeg sastanka delegacija iz Republike Turkiye zajedno sa načelnikom posjetila je Centralno spomen-obolježje ispred zgrade Općine i odala počast šehidima i poginulim borcima, koji su za odbranu domovine položili svoj život, a čija su imena ispisana na spomen-obilježju.

Prilikom sastanka načelnik Efendić je gostima poželio dobrodošlicu, istakavši da Općina Novi Grad Sarajevo ima potpisane sporazume o saradnji sa općinama Beyoglu, Derince i Izmir iz Republike Turkiye, te da je Općina Novi Grad Sarajevo otvorena za saradnju.

Murat Aydin se zahvalio na prijemu i gostoprimstvu. Kazao je da je u BiH došao zajedno sa 28 članova Općinskog vijeća Općine Beykoz.

„U našoj delegaciji su predstavnici svih političkih partija koje participiraju u Općinskom vijeću. U našem Općinskom vijeću su tri stranke i sa nama su danas predstavnici sve tri stranke. Mi u Sarajevu imamo jednog brata, a to je Semir i mi smo mu došli u posjetu i uvijek je zadovoljstvo doći u posjetu Općini Novi Grad Sarajevo“, rekao je Aydin.

Nakon posjete novogradskoj Općini, delegacija iz istanbulske općine posjetit će grupu od 44 učenika završnih razreda gimnazije iz Turkiye koji borave u posjeti Bosni i Hercegovini, a u planu je i obilazak Sarajeva, Mostara i Travnika.