Image

Biometeorološka prognoza

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme

Jutros preovladava oblačno vrijeme. Djelomično vedro je u Heregovini i sjeveroistoku Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bijeljina i Srebrenica 0; Bjelašnica i Sokolac 1; Ivan-sedlo i Livno 2; Gradačac 3; Tuzla 4; Bihać, Bugojno, Drvar i Sarajevo 5; Doboj, Grude, Jajce, Prijedor i Sanski Most 6; Banja Luka i Zenica 7; Mostar i Trebinje 10; Neum 12°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944hPa i ne mijenja se.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima rijetko može pasti veoma malo kiše u Hercegovini, centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje od 13 do 16°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 9°C.Tmurno vrijeme, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, loše će djelovati na raspoloženje većine populacije. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se pojačati. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije i nesanice. Opšta slika biće nešto ljepša na sjeveroistoku zemlje, pretežno zbog slabije vjerovatnoće za padavine.