Image

Večeras Drugi austrijski bal u sarajevskoj Vijećnici

Austrijska ambasada u Sarajevu, Grad Sarajevo i Grad Beč organizuju Drugi austrijski bal u BiH koji će večeras biti upriličen u sarajevskoj Vijećnici. Ovogodišnji bal bit će posvećen plesu i prijateljstvu između glavnih gradova Bosne i Hercegovine i Austrije, Sarajeva i Beča.

“Nakon uspjeha prošlogodišnjeg bala vrlo brzo smo odlučili da i ove godine organiziramo bal u Sarajevu i tako osiguramo da ovaj događaj postane jedna lijepa tradicija, u kojoj mladi i ljubitelji različitih vrsta plesa mogu uživati. Uz to će u ovoj noći Vijećnica biti mjesto susreta predstavnika kulture, privrede, politike i humanitarnih institucija naše dvije zemlje i prijatelja BiH”, rekao je ambasador Republike Austrije u BiH Martin Pammer.

Organizatori ističu da je i ove godine pripremljen program za sve muzičke ukuse posjetilaca, te će u pet plesnih sala svakog sata biti predstavljeni novi sadržaji. Orkestar Bečkog opernog bala i ove godine dolazi u Sarajevo, a program će upotpuniti i Vojni orkestar iz Koruške, Tango-trio Eudiates, te renomirani pijanista Robert Werner.

“Interes kako posjetilaca, tako i medija jeste izniman kada je Drugi austrijski bal u pitanju. Veliki broj osoba dolazi u Sarajevo samo da bi prisustvovalo balu i time se potvrđuje potreba da se ovakvi događaji uvrste u kulturnu, ali i u turističku ponudu glavnog grada Bosne i Hercegovine”, izjavila je Zinaida Jamakosmanović, direktorica Zi Public Relations agencije i članica organizacijskog odbora.

U jednoj balskoj sezoni širom svijeta se održi preko 1500 balova. Drugu godinu zaredom, Sarajevo se na ovaj način pridružuje brojnim svjetskim i evropskim gradovima u kojima se bal tradicionalno organizira.