Image

"Veče glomazne poezije" neponovljivog Ramba Amadeusa u aprilu u Sarajevu i Tuzli

Rambo Amadeus, multimedijalni umjetnik i jedan od najautentičnijih regionalnih autora, 12. aprila od 20 sati na sceni sarajevskog Doma mladih donosi "Veče glomazne poezije", a dan poslije, 13. aprila, također od 20 sati, publika u Tuzli će se družiti sa Rambom u prostoru Bosanskog kulturnog centra.

Publika u glavnom gradu BiH će još jednom imati priliku uživati u Rambovom pozorišno-scenskom programu tragikomičnog sadržaja koji predstavlja kombinaciju njegove ekspresivne, metaforičke, duhovite i sarkastične poezije, proze i filozofije, a koji već više od dvije godine širom regiona i Evrope kod publike izaziva pomiješane emocije. Organizator predstava u Sarajevu i Tuzli je producenska kuća "Stage Production".

Rambo Amadeus "Veče glomazne poezije" opisuje kao jedinstvenu predstavu koja kroz lakonski, slikovit i nepretenciozan način hirurški precizno secira društvo i pojedinca koji pokušava u njemu da opstane i pronađe parče svoje sreće. Salve smijeha, skandiranje, gromoglasni aplauzi, ali i tuga i zabrinutost miješaju se u reakcijama publike stvarajući vrhunski napitak, stvoren po drevnom receptu proporcionalnog miješanja žuči i meda.

Karte za ovaj događaj su puštene u prodaju, a mogu se kupiti putem sistema kupikartu.ba, te na prodajnom mjestu Artikulacija/BKC i na prodajnom mjestu u Domu mladih na Skenderiji.