Image

Upozorenje pravnim i fizičkim licima za preduzimanje preventivnih mjera zaštite i spašavanja od obilnih kišnih padavina i jakog vjetra

Služba civilne zaštite Općine Stari Grad Sarajevo obavještava da je Kantonalna uprava Civilne zaštite izdala Upozorenje pravnim i fizičkim licima za preduzimanje preventivnih mjera zaštite i spašavanja od obilnih kišnih padavina i jakog vjetra.

Budući da je Federalni hidrometeorološki zavod za period od 21. jula od 16,00 sati do subote, 22. jula, 2023. godine do 23,59 sati izdao narandžasto upozorenje zbog obilnih kišnih padavina i jakog vjetra, upozoravaju se sva pravna i fizička lica na području Kantona Sarajevo da ODMAH u skladu sa svojim nadležnostima, kao i obavezama, preduzmu neophodne preventivne mjere zaštite od kišnih padavina.

Tako će se brže i efikasnije reagovati na potencijalne izazove i prijetnje, a time i izbjeći veće materijalne štete, kao i moguće povrede i ljudske žrtve.

Upozorenje pravnim i fizičkim licima za preduzimanje preventivnih mjera zaštite i spašavanja od obilnih kišnih padavina i jakog vjetra možete pogledati ovdje.