Image

U Općinu distribuiran osjetljivi izborni materijal za referendum, sutra distribucija na biračka mjesta

Uz obezbjeđenje i nadzor pripadnika Policijske stanice Stari Grad, članovi Komisije za provođenje postupka opoziva općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića su preuzeli iz štamparije osjetljivi izborni materijal, koji je potom dopremljen u prostorije Općine Stari Grad i odložen u prostoriju koja je zapečaćena i bit će pod policijskim nadzorom. Riječ je o glasačkim listićima i izvodima iz centralnog biračkog spiska.

Ovaj materijal će se sutra transportovati na svih 46 redovnih biračkih mjesta u Starom Gradu. Predsjednik Komisije za provođenje postupka opoziva Mirza Imamović potvrdio je da je sve spremno za referendum za opoziv, a koji će se održati u nedjelju 23. jula u periodu od 07:00 do 19:00.

Referendum je mehanizam kojim se građanima omogućava da budu aktivni učesnici donošenja ključnih odluka vezanih za budućnost društvene zajednice. Ovaj referendum ima poseban značaj za stanovnike Općine Stari Grad Sarajevo imajući u vidu obezbjeđenje daljeg neometanog rada i funkcionisanja općinskih službi, realizaciju kapitalnih projekata, te planiranih budžetskih stavki.

Komisija za provođenje referenduma za opoziv općinskog načelnika poduzela je sve potrebne korake za provedbu referenduma. Formirano je 46 biračkih mjesta, uspješno provedena obuka za članove biračkih odbora, pripremljen administrativni materijal za biračka mjesta, a današnja doprema osjetljivog izbornog materijala je jedan od posljednjih koraka u ovome procesu.