Image

Sutra na Baščaršiji program “Dobro došli u Stari Grad: Ljeto za pamćenje”

Općina Stari Grad Sarajevo i Radio 8 će sutra, 29.06.2022. godine, od 16,00 do 19,00 sati, realizovati program iz Otvorenog studija sa Baščaršijskog trga, pod nazivom “Dobro došli u Stari Grad: Ljeto za pamćenje”.

Kroz program koji će trajati tri sata u otvorenom studiju će se smjenjivati brojni muzički gosti koji će svojim nastupima obogatiti program i zabaviti prisutne na Baščaršijskom trgu, kao i slušatelje koji program budu pratili putem Radija 8.

Program će sutra (29.06.2022. godine) u 16,00 sati otvoriti općinski načelnik mr. Ibrahim Hadžibajrić s ciljem promocije turističke sezone u Starom Gradu.

U Otvorenom studiju smjenjivat će se muzički gosti Eldin Huseinbegović, Fatmir Sulejmani, Armin Muzaferija,  Duo Domine, Aldino, Plesni centar Just Dance, KUD Baščaršija i brojni drugi. Poklone za posjetitelje pripremili su: Amko komerc, Dibek tucana kahva, kazandžija Ismet Huseinović, Smutihana, restoran Đulbašča, kafe-restoran Metropolis, Domod d.o.o., Planet d.o.o, Domestic d.o.o, La Delicia, Vispak, Džajić komerc, MARTIMEX, Senigor, Cinemas sloga i Grawe osiguranje. Na Baščaršiji će se tokom programa svim posjetiocima točiti kafa iz specijalne Vispakove Ginisove džezve.

Pored toga, KUD Baščaršija u saradnji sa ansamblom KUD LOLA organizovat će svečani defile od Katedrale do Baščaršijskog trga, a potom nastup za publiku na Baščaršijskom trgu, od 18,30 do 19,00 sati.