Image

Sutra besplatna škola klizanja na Trgu oslobođenja-Alija Ize tbegović

Na Starogradskoj bajci i Rinostop HOT klizalištu, na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović, sutra, 12. januara, održat će se besplatna škola klizanja sa profesionalnim brzoklizačima Klizačko-koturaljskog kluba Bosna. Mališani, ali i oni stariji imat će priliku da uče klizati sa reprezentativcima BiH u brzom klizanju, te stručnim trenerima.  Škola klizanja će se odvijati u dva termina, za mališane od 12-13,30 sati i za odrasle od 19,30-20,30 sati.

Sa klizačima će raditi reprezentativci BiH u brzom klizanju: Tarik Omeragić, Samra Selimbegović i Mak Krstić, te reprezentativac i stručni trener Nihad Bašić, profesor sporta i tjelesnog odgoja. Za što bolju atmosferu na Rinostop HOT klizalištu zadužen je Radio 8, medijski partner projekta „Starogradska bajka“, a svi klizači i gosti moći će se okrijepiti besplatnim čajem.

Projekat „Starogradska bajka“ počeo je 26.decembra, a realizuje ga Udruženje „Čuvari tradicije“, uz podršku Općine Stari Grad Sarajevo i Turističke zajednice Kantona Sarajevo. Sve do 24.decembra građani mogu besplatno klizati u samom centru grada.