Image

RAIFFEISEN NAJAKTIVNIJI IZDAVALAC FINANSIJSKIH INSTRUMENATA U BIH U 2021.

Priznanje Evropske banke za obnovu i razvoj

„Ponosni smo što je EBRD ponovo prepoznao Raiffeisen kao najaktivniju banku izdavaoca finansijskih instrumenata na bh. tržištu. I tokom protekle godine koja je bila izuzetno izazovna za poslovanje, nastojali smo pružati kontinuiranu podršku i ostati fer partner našim klijentima kada je riječ o svim segmentima našeg poslovanja, a to ćemo nastaviti raditi i ubuduće. Naše posebno zadovoljstvo je što već niz godina uspješno realizujemo partnersku saradnju s EBRD-om, kroz više različitih programa uključujući i ovaj“, izjavio je James Stewart, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te se iskreno zahvalio iskusnom i profesionalnom timu Banke čije je svakodnevno zalaganje zaslužno za ovu nagradu.

Na godišnjem sastanku i poslovnom forumu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji je ove godine održan u Maroku, u okviru programa TFP (Trade Facilitation Programme), dodijeljena su priznanja za 2021. godinu. Raiffeisen banci je pripala nagrada „Najaktivniji izdavaoc finansijskih instrumenata u Bosni i Hercegovini u 2021. godini“.

EBRD, svake godine, prepoznaje dostignuća partnerskih banaka i nagrađuje najaktivnije izdavaoce finansijskih instrumenata. TFP program, pokrenut 1999. godine, ima za cilj promoviranje vanjske trgovine i nudi niz proizvoda za njeno olakšavanje te jača mogućnost lokalnih banaka za podršku preduzetnicima.