Image

Prvo veliko post-Covid druženje s Dogs Trust-om u Sarajevu

 

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust je u petak, 8.4.2022. godine organizovalo svoje prvo veliko druženje nakon pandemije COVID 19, za vlasnike i ljubitelje pasa, djecu, roditelje, prosvjetne radnike i sve druge prijatelje. 

Događaj pod nazivom “Humano i odgovorno – jedino rješenje” upriličen je na lokaciji Bina, Vilsonovo šetalište, kako bi se nastavila tradicija druženja i potakle pozitivne promjene u odgovornom vlasništvu pasa i razumijevanju zakonskog, humanog i trajnog rješavanja problema pasa lutalica. 

U okviru događaja, članovi Dogs Trust tima su prezentirali svoje programe, omogućili posjetiocima da dobiju odgovore iz prve ruke, a upriličeno je i nagradno izvlačenje za one posjetioce koji su na poziv poslali svoje video klipove i ilustrovane radove na temu korištenja pozitivne motivacije u obuci pasa i humanog odnosa prema životinjama. Dodijeljeno je ukupno 30 glavnih nagrada, i to 15 vaučera u vrijednosti od 50 konvertibilnih maraka za potrepštine u Zoo Centru Sarajevo koji je i sudjelovao u vrijednosti vaučera, 10 udobnih Dogs Trust kreveta za pse, te 5 Tableta Samsung Galaxy Tab A 8", dok su svi posjetioci dobili korisne poklone na kraju druženja.

U toku događaja, djeca su kroz zabavu učila o sigurnosti sa psima i potrebama pasa sudjelujući u edukativno zabavnoj radionici, a za kraj su dobili poklon pakete sa korisnim, zabavnim i edukativnim materijalima i igricama!

Fondacija Dogs Trust ove godine obilježava svoju 10. godišnjicu angažmana u BiH, a baš ove godine je i dobitnik Plakete Grada Sarajeva za iznimni doprinos u rješavanju problema pasa lutalica! Zahvaljujući dobrovoljnoj Dogs Trust pomoći, spriječeno je da na ulice Sarajeva završi na desetine hiljada novih pasa, unaprijeđena je dobrobit pasa i smanjen rizik zajednici, podignut je kapacitet veterinarska struke, te značajno podignuta svijest o odgovornom vlasništvu pasa, sigurnosti sa psima, prednostima udomljavanja i odgovornom načinu nabavljanja ljubimca.

 

O rezultatima i programima Dogs Trust-a, saznajte više na www.dogstrust.ba