Image

PREDSTAVA „PRAH“ GOSTUJE U SLOVENIJI

Predstava”Prah”, koprodukcijski projekat JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo i Altteatra, ljetno putovanje nastavlja u Sloveniji, gradu Kopru, gdje će gostovati na 29. Primorskom poletnom festivalu, koji se održava tokom juna i jula.  Postavka ovog vrlo popularnog dramskog teksta je specifična po tome što je akcenat na glumačkoj igri, na filigranski građenim karakterima koje nose dvoje vrsnih glumaca. U svemu tome značajnu ulogu ima i to što je režiser predstave Miralem Zupčević, po vokaciji i sam glumac te profesor glume.

Publika će sa sjajnim glumcima Gordanom Boban i Mirsadom Tukom, imati priliku proživljavati čitavu paletu emocija, iskrene tuge, ali i radosti i smijeha  i tražiti odgovor na pitanje da li  novac može riješiti sve naše probleme. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Adisa Vatreš, muziku Irena Popović Dragović a dizajn plakata Naida Begović Čelik. Predstava će biti odigrana u Teatro Capodistria Gledališču Kopar, u četvrtak, 23. juna, u 21 sat.

Predstava”Prah” će ujedno  biti i pravi reprezent bogate bh. teatarske produkcije u Republici Sloveniji, koja istinski pruža podršku već dugo BiH na njenom evropskom putu kako bi postala dio evropske porodice.