Image

Povodom Dana državnosti BiH, u Starom Gradu građanima dijeljene ruže u bojama zastave BiH

 

Građani Starog Grada, ali i brojni gosti koji borave u našem gradu danas su bili iznenađeni i obradovani poklonima na ulicama Starog Grada - ružama u bojama zastave Bosne i Hercegovine i čestitkom općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića povodom Dana državnosti BiH. Ovim malim znakom pažnje prema građanima, upućena je poruka da je Država Bosna i Hercegovina najljepše i najvrijednije što imamo i sve dok ima onih koji ponosno slave 25. novembar i kojima je domovina u srcu, Bosna i Hercegovina će živjeti i trajati.

 

“Dragi Bosanci i Hercegovci, u svoje lično ime i u ime Općine Stari Grad Sarajevo, upućujem Vam iskrene čestitke povodom Dana državnosti BiH, u nadi da ćemo i ubuduće raditi na jačanju naše domovine, međusobnom poštovanju, toleranciji i napretku. Sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine!” stajalo je u čestitkama općinskog načelnika koje su danas dobili građani.

 

“Svaka Vam čast, ovako se pokazuje da se voli svoja zemlja. Konačno neko da pokaže da je nama naša Bosna i Hercegovina najvažnija i da drugu domovinu nemamo. Ovo ima samo u Starom Gradu. Bravo za načelnika. Hvala vam, što ne date da se zaboravi ovaj praznik! “, samo su neki od komentara građana koji su se mogli danas čuti.

 

Ruže i čestitke danas su dijelile uposlenice Općine Stari Grad Sarajevo koje su imale prigodna obilježja države Bosne i Hercegovine. U Starom Gradu danas su postavljeni i transparenti I sa čestitkom povodom Dana državnosti, a sva pravna i fizička lica pozvana su da istaknu državne zastave.