Image

Potpisani Ugovori o dodjeli plastenika sa dodatnom opremom za plastenik na području općine Stari Grad

U sali Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo danas je organizovano potpisivanje Ugovora o dodjeli plastenika površine 50 m2 i 30 m2 sa dodatnom opremom za plastenik.

 

Načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić potpisao je ugovore sa kandidatima koji su ispunili uslove propisane Javnim pozivom.

 

"Projekt podjele plastenika građanima u Općini Stari Grad ima izuzetan značaj za našu zajednicu. Kroz ovu aktivnost, pružamo podršku lokalnim poljoprivrednicima i građanima koji se bave uzgojem vlastite hrane. Na taj način, ne samo da potičemo ekonomski razvoj, već i promovišemo održivu poljoprivredu i smanjenje ekološkog otiska”, istakao je načelnik Čengić.

 

Podjela plastenika omogućava građanima da proizvode svježe, organsko povrće, doprinosi zdravijem načinu života i jača osjećaj zajedništva unutar općine. Kroz ovaj projekt, ulažemo u bolju i održiviju budućnost za sve nas.

 

Ranije je usvojen i Pravilnik o utvrđivanju uslova, postupka i kriterija za ostvarivanje prava na dodjelu plastenika sa dodatnom opremom za plastenik na području Općine Stari Grad Sarajevo, na osnovu kojeg je komisija dala Prijedlog rang liste i donijeta je Odluka o izboru kandidata.

 

Prema ovome, pravo na dodjelu ostvarilo je 70 korisnika.

 

Dodjela kandidatima vršit će se sukcesivno, po provedenom postupku javne nabavke u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i raspoloživim sredstvima u budžetu Općine, a u skladu sa ostvarenim bodovima prijavljenih na ovaj Javni poziv.