Image

Poslujte u najužoj jezgri Starog Grada: Raspisan javni oglas za dodjelu u zakup 29 poslovnih prostora

Poslujte u najužoj jezgri Starog Grada: Raspisan javni oglas za dodjelu u zakup 29 poslovnih prostora

Štrosmajerova, Jelića, Muvekita, Trg fra Grge Martića, Zelenih beretki, Mula Mustafe Bašeskije, Halači, Despićeva, Luledžina, Đulagina…samo su neke od lokacija u najužoj starogradskoj jezgri u kojima Općina Stari Grad Sarajevo nudi u zakup poslovne prostore zainteresovanim zakupcima. Ukupno je u ponudi 29 poslovnih prostora, a javni oglas raspisan je danas i traje narednih osam dana.

Zainteresovani zakupci imaju mogućnost da po pristupačnim cijenama od 6 KM, 10 KM, 18 KM do maksimalno 25 KM po m2 unajme poslovni prostor na najatraktivnijim lokacijama Starog Grada.

Općina Stari Grad je među najposjećenijim turističkim destinacijama u Bosni i Hercegovini što itekako doprinosi razvoju poslovanja privrednih subjekata i čini ga veoma povoljnim poslovnim okruženjem.

Odlukom o dodjeli u zakup poslovnih zgrada i poslovnih prostora Općine Stari Grad Sarajevo i rasporedu poslovnih djelatnosti na području općine Stari Grad Sarajevo, utvrđen je početni nivo zakupnine po m² koji zavisi od kategorije u kojoj se prostor nalazi:

A kategorija - 25,00 KM, a najviša 120,00 KM

B kategorija - 18,00 KM, a najviša 100,00 KM

C kategorija - 10,00 KM, a najviša 60,00 KM

D kategorija - 6,00 KM, a najviša 30,00 KM

E kategorija - 3,00 KM bez popusta po bilo kom osnovu iz ove Odluke, a najviša 20KM

 

Kompletan tekst Javnog oglasa: tabelarni pregled poslovnih prostora koji su u ponudi, sa navedenom površinom i strukturom, početnim nivoom zakupnine, kategorijom u kojoj se nalaze, eventualnim stepenom oštećenja i obaveznim iznosom novčanog pologa, kao i ostale uslove i način prijave na Javni oglas, možete pročitati na podlinku Sarajevo javni pozivi konkursi i oglasi ili na dole navedenim linkovima.

 

Javni oglas možete pogledati ovdje

Obrazac za prijavu na Javni oglas za dodjelu u zakup poslovnih prostora (komercijalni oglas) možete pogledati i preuzeti ovdje

Prijavni list možete preuzeti ovdje

Izjavu možete preuzeti ovdje

Objava javnog oglasa u dnevnim novinama

 

Izvor: starigrad.ba