Image

Otvorena “Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market”

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović naglasio je kako će Vilsonovo šetalište biti jedna od najatraktivnijih destinacija u Sarajevu ove zime...

 

Na Vilsonovom šetalištu, dijelu između hotela Bristol i Elektroprivrede BiH, otvoren je zimski zabavni park „Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market“.

 

Ovogodišnja „Zima na Vilsu“ posjetiteljima svih generacija će ponuditi brojne atraktivne sadržaje, među kojima su klizalište, veliki luna park, Coca-Cola kućica Djeda mraza, ali i Carlsberg Beer Garden, u kojem se tokom Svjetskog prvenstva u nogometu gledaju utakmice najboljih reprezentacija svijeta, nakon čega od 19. decembra kreće zimska sezona svirki uživo.

 

Zimski zabavni park „Zima na Vilsu“ otvorili su Selma Bajić, direktorica Sarajevo Holiday Marketa i načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović, nakon čega su mini koncert održali članovi dječijeg hora „Basics“.

 

Selma Bajić naglasila je kako će „Zima na Vilsu“ i ove godine biti centralno mjesto za zimsku zabavu u Sarajevu, kao i da se projekat realizira uz podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo – Visit Sarajevo i Općine Novo Sarajevo.   

 

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović naglasio je kako će „Zima na Vilsu“ biti samo dio sadržaja koje Sarajlije i posjetitelje Sarajeva očekuje na Vilsonovom šetalištu.

 

- Ove godine krećemo i sa bogatim, prazničnim ukrašavanjem Vilsonovog šetališta i sigurni smo da će ovo šetalište biti jedna od najatraktivnijih i najposjećenijih destinacija u Sarajevu tokom predstojeće zime.