Image

Općina Novo Sarajevo dodijelila 30.000 KM Gradu Bosanska Krupa za prevazilaženje posljedica uzrokovanih obilnim padavinama

 

Nakon što su intenzivne kišne oborine prouzrokovale poplave, klizišta i odrone koji su znatno oštetili sisteme za odvodnju vode, stambene objekte i lokalne puteve na području grada Bosanska Krupa, ova lokalna zajednica uputila je zahtjev Općini Novo Sarajevo za finansijsku pomoć u prevazilaženju posljedica od navedenih prirodnih nesreća.

 

S tim u vezi, Općinski načelnik dr. Hasan Tanović odmah je obavio telefonski razgovor sa gradonačelnikom Grada Bosanska Krupa Arminom Halitovićem kako bi mu se predočila trenutna situacija na terenu, nakon čega je zakazana Hitna sjednica Štaba civilne zaštite Općine Novo Sarajevo.

 

Na Hitnoj sjednici Štaba donesena je Odluka o odobravanju finansijskih sredstava u iznosu od 30.000,00 KM za ublažavanje i otklanjanje direktnih posljedica od prirodnih i drugih nesreća zbog obilnih i intenzivnih kišnih padavina na području Grada Bosanska Krupa.

Naime, zbog posljedica koje su prouzrokovale obilne kišne padavine ugroženi su životi i zdravlje stanovnika, te imovina i infrastruktura, a postoji opasnost i od širenja zaraznih bolesti u ovoj lokalnoj zajednici.

 

Ovim sredstvima, Općina Novo Sarajevo putem Službe civilne zaštite pružit će pomoć pri sanaciji navedenih šteta, a sve u cilju zaštite zdravlja, života i imovine stanovnika Grada Bosanska Krupa.