Image

Općina Centar donirala 10.000 KM „Kamernom teatru 55“

Tim povodom je u prostorijama ovog sarajevskog teatra upriličeno potpisivanje protokola o pomenutoj donaciji. U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, a u ime ''Kamernog teatra 55'' direktor Emir Hadžihafizbegović.

Ovom prilikom je direktor Hadžihafizbegović, veliki bosanskohercegovački glumac i umjetnik uputio riječi zahvalnosti Općini i načelniku na doniranim sredstvima i izrazio želju da se dobra saradnja dvije institucije nastavi.

"Veliko hvala Općini Centar i načelniku Nedžadu Ajnadžiću koji je pokazao senzibilitet prema jednoj instituciji kulture kao što je ''Kamerni teatar 55''. Sredstva koja smo dobili iskoristit ćemo za nabavku tehničke opreme koja je u jako lošem stanju, a to su reflektori, svjetlo, miks pult u teatru, ulazna rasvjeta..., što će uveliko promijeniti izgled Kamernog teatra, a mi ćemo se svakako odužiti na naš umjetnički način dobrim predstavama i repertoarom", rekao je Hadžihafizbegović i dodao kako se nada da će se dobra saradnja ove institucije kulture sa Općinom Centar nastaviti i ubuduće.