Image

Općina Centar želi ubrzavanje aktivnosti na izgradnji Prve transverzale

Svake sedmice održavanje sastanaka

S obzirom na činjenicu da su Nulta i Prva transverzala, te izgradnja kružnog toka na Šipu, među najprioritetnijim projektima Općine Centar Sarajevo, načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je inicirao održavanje sastanaka svake sedmice na kojima će učesnici razmatrati dinamiku i aktivnosti kada je u pitanju realizacija navedenih projekata.

Sastanci se održavaju svakog utorka, a na njima pored načelnika Ajnadžića i općinske administracije prisustvuju i predstavnici resornih kantonalnih ministarstava, Zavoda za izgradnju KS, te direkcija za ceste FBiH i Kantona Sarajevo.

Na sastanku koji je održan 10. septembra 2019. godine načelnik Ajnadžić je naglasio da Općina Centar stavlja na raspolaganje sve svoje kapacitete u želji da se ovi projekti intenziviraju, te da na zadovoljstvo, prije svega stanovnika glavnog grada, budu završeni u što skorijem periodu.

-Prva transverzala je esencijalni interes ove lokalne zajednice. Želimo da riješimo sva sporna pitanja kako bi se dinamizirali radovi i sve ostale aktivnosti na realizaciji i Prve, ali i Nulte transverzale. Ovakve sastanke ćemo održavati svakog utorka, a oni su dobra osnova da se ubrza rješavanje svih spornih pitanja, ali i otklone određene nejasnoće koje se budu javljale, naglasio je Ajnadžić.

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Zvonko Marić koji je prisustvovao navedenom sastanku pohvalio je inicijativu načelnika Ajnadžića, ali i dodao da je ugodno iznenađen željom ove lokalne zajednice da se realizuju ovi, kako ih je nazvao, decenijski projekti.

Pored sastanaka, načelnik Ajnadžić je formirao i tim za realizaciju i praćenje rješavanja imovinsko-pravnih poslova i drugih poslova u vezi sa realizacijom projekta izgradnje Prve i Nulte travnsverzale, te izgradnje kružnog toka na Šipu.