Image

Obavijest za građane o izmještanju Šalter sale Općine Stari Grad

Obavještavaju se građani da Šalter sala Općine Stari Grad Sarajevo neće raditi sutra od 07,30 do 12,00 sati, a zbog preseljenja u privremene prostorije. Usljed radova na rekonstrukciji zgrade Općine Stari Grad, šalter sala bit će privremeno izmještena u hol Velike sale Općine Stari Grad, gdje će se građanima pružati redovne usluge. 

U Šalter sali, između ostalog, pružaju se usluge izdavanja izvoda iz matičnih knjiga, ovjere prepisa, legalizacije potpisa, upravna pomoć, obavljaju poslovi vezani za primjenu Zakona o slobodi pristupa informacijama u Federaciji BiH, podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava iz oblasti Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, lične izjave, punomoći, kućne liste, itd.

Zbog rada u privremenim prostorijama, a do završetka radova rekonstrukcije, usluge građanima u Šalter sali pružat će se radnim danima od 07,30 do 16,00 sati, a ne do 18,00 kako je to dosad bila praksa. Ovakav režim rada važit će samo do završetka radova. Mole se građani za razumijevanje.

Šalter sala Općine Stari Grad Sarajevo djeluje u okviru Službe za opću upravu i inspekcijske poslove i smještena je u Objektu A, zgrade Općine Stari Grad Sarajevo (ulica Zelenih beretki br.4, 71 000 Sarajevo). Do daljnjeg će biti smještena u Objektu C – hol Velike sale, prekoputa glavnog ulaza u općinsku zgradu.