Image

O društvenim problemima kroz smijeh: "Sarajevski dani terorizma" 21. maja u Kamernom teatru 55

Stihomir Klepić, Čika Gagara i Edis Bilić će na sceni Kamernog teatra 55 u ponedjeljak, 21. maja, u 20 sati odigrati predstavu "Sarajevski dani terorizma".

Teatarska forma proizašla iz radijske emisije odlikuje se brzom smjenom različitih igranih, audiovizuelnih i muzičkih sadržaja. Njen konstantni cilj je da zabavi i pruži jedan potpuno svjež pogled na svijet, a na sceni je predvođena sa dva komičara i glumcem.

Predstava, koja traje nešto više od sat vremena, bazirana je na nizu skečeva koji u idejnom smislu gradiraju i imaju vrhunac u songovima. 

Predstava se bavi fenomenom terorizma kao pretjerano aktualizirane problematike u svijetu. Predstavljeni su svakodnevni primjeri sistematskog izazivanja straha u ljudima počevši od terorizma na šalterima do terorizma u vozilima gradskog prijevoza.

"Pozivamo raju da dođe na posljednje izvođenje naše predstave za ovu teatarsku sezonu. Naša predstava nema za cilj da ljudi 'progledaju' o konkretnoj tematici, nego da se opuste i sebi dopuste svjež pogled na svijet", rekli su Stihomir Klepić, Čika Gagara i Edis Bilić.

Karte možete kupiti na blagajni Kamernog teatra ili putem sistema kupikartu.ba i svim prodajnim mjestima servisa.