Image

NAJBRŽI TRKAČI IZ REGIONA SUTRA U SARAJEVU

(Sarajevo, 14.7.2017.) Sutra, 15.7. u 10 h po prvi put u Sarajevu na Vilsonovom šetalištu održava se humanitarna „Trka u čast demokratije  - 15. juli“. Prije samog starta utrke prisutnima će se obratiti Nj.E. Haldun Koc, turski ambasador u BiH,koji će i zvanično označiti početak takmičenja.

 

U utrci će prvi put snage odmjeriti i neki od najbržih trkača iz regije. Iz Srbije dolazi Olivera Jevtić i njen kolega Naibei Samuel Kiplimo, porijeklom iz Kenije. Nastupiće i njegova sunarodnjakinja Lucia Kimani koja inače nastupa za našu zemlju. Bosnu i Hercegovinuće pored ostalihpredstavljati i Osman Junuzović, SrđanSamaradžić i Adela Čomor.

 

Podsjećamo, na  humanitarnoj „Trci u čast  demokratije – 15. juli“ mogu učestvovati svi zainteresirani građani i građanke, besplatno, prikladna je za sve genaracije, donja starosna granica je 10 godina. Startni brojevi se mogu uzeti danas, 14.7. od 16:00 do 20:00h na štandu u BBI Shopping Centru 3. sprat, i sutra, 15.7. od 09:00 do 09:45h u zoni starta/cilja trke.

 

Ceremonija proglašenja pobjednika i svečana dodjela donacije – 10 invalidskih kolica za bh. građane će biti upriličena u 10.30 sati. Glavni pokrovitelji utrke Ambasada Republike Turske u BiH, Turkish Airlines - Predstavništvo u BiH i ZiraatBank u saradnji sa udruženjima  Pomozi.ba i Balkanska platformakoje aktivno djeluju na polju humanitarnog rada u BiH,  na osnovu njihovog istraživačkog rada kada je u pitanju inkluzija,  odabrali su dobitnike invalidskih kolica.

 

Staza je duga 3,5 kilometara, ugodna za trčanje ili šetanje, a u 10 sati trka počinje ispred Ambasade Republike Turske u Vilsonovom šetalištu bb, potom se trči prema hotelu Bristol i Elektroprivredi sve do kraja Vilsonovog šetališta. Tu se takmičari okreću i trče nazad duž Vilsonovog šetališta odnosno do  mosta „Suada Dilberović“, gdje se ponovo okreću i trče nazad do cilja – zgrade turske ambasade.

 

Pokrovitelji utrke Ambasada Republike Turske u Sarajevu, Turkish Airlines - Predstavništvo u BiH, ZiraatBank, TIKA, Institut Yunus Emre te Grad Istanbul će pobjednicima i pobjednicama dodijeliti vrijedne nagrade i poklone.Za prva tri mjesta u muškoj i u ženskoj kategoriji nagradni fond je 1000, 500 i 250 KM, a za prvoplasirane Turkish Airlines je, također,  pripremio poklone - povratne avio karte za bilo koju destinaciju u Republici Turskoj.

Više informacija o utrci na linku: http://bit.ly/2uph9rf .