Image

Na ovomjesečnom Humanitarnom bazaru Udruženja Pomozi.ba kao i do sada simbolične cijene, a pregršt zanimljivih stvari

 

Udruženje Pomozi.ba u subotu, 13. maja organizuje tradicionalni Humanitarni bazar poznat po simboličnim cijenama, a što je najbitnije sav prihod od bazara namijenjen je za humanitarne aktivnosti koje Pomozi.ba sprovodi 365 dana u godini!

 

Na bazaru se mogu kupiti, ali i donirati dobro očuvane stvari, kao što su kućne potrepštine, knjige, odjeća, obuća… Donirane stvari će biti iskorištene za prodaju na narednim bazarima ili uručene ljudima u potrebi.

 

I ovaj put svi posjetioci će moći kupiti knjigu “Dječak imena Meho-Beton”, autorice Jasmine Šabić u kojoj je opisala sve ono kroz šta je prolazila njena porodica u vrijeme kada su njenom bratu Mehi ljekari davali jedan posto šanse da preživi opekotine koje je zadobio nesretnim slučajem. Za donacije će biti posebna Pomozi.ba kutijica u koju će posjetioci ubacivati onoliko koliko žele za knjigu.


Podsjećamo, iz našeg Fonda “Sami Čamdžić za sretno djetinjstvo” uplatili smo 1.650 KM za štampanje spomenute knjige, a dječaku Mehi, sada već mladiću, pomagala je Pomozi.ba organizacija više puta za vrijeme njegovog liječenja. Ovo je jedan od načina da našim mališanima diljem BiH pomognemo u ostvarenju snova, jer je Fond „Sami Čamdžić za sretno djetinjstvo“ i osnovan s tim ciljem.

 

Fond možete podržati pozivom na broj 17013 kojim donirate 2 KM, kao i uplatama putem web stranice www.pomoziba.org ili naših žiro računa. 

 

Udruženje Pomozi.ba bazar organizuje jednom mjesečno, a sva sredstva prikupljena na ovaj način usmjeravaju se ka socijalno ugroženim i oboljelim ljudima u našoj zemlji.

 

Humanitarni bazar biće održan na adresi Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8 u Sarajevu, a radno vrijeme je od 10h do 17h.