Image

Načelnik Hadžibajrić uručio EKG uređaj Domu zdravlja Stari Grad

Načelnik Općine Stari Grad i komandant Štaba civilne zaštite mr Ibrahim Hadžibajrić uručio je EKG uređaj Domu zdravlja Stari Grad, u cilju poboljšanja usluga koje se pružaju pacijentima. Inače, Dom zdravlja Stari Grad je, usljed kvara postojećeg, ostao bez EKG uređaja što je znatno otežavalo rad sa pacijentima. Kako bi se prevazišli ovi problemi, urgentno je nabavljen novi uređaj.

“Nakon što smo završili rekonstrukciju Doma zdravlja Stari Grad, odlučili smo pomoći i u opremanju ove ustanove, u skladu sa našim mogućnostima. Istovremeno, proglašeno je stanje nesreće i pandemija korona virusa, te smo usmjerili snage i resurse na nabavku zaštitne opreme kako bi osigurali da medicinsko osoblje neometano radi sa pacijentima iz naše općine. Više od 25.000 KM do sada smo izdvojili za zaštitnu opremu, a kako je EKG također bio neophodan u radu sa pacijentima potrudili smo se da i to nabavimo,” kazao je načelnik Hadžibajrić

Direktorica Brčkalija se zahvalila na donaciji i istakla da se u Domu zdravlja Stari Grad trude da udovolje svim zahtjevima i pomognu pacijentima.

“ Dom zdravlja Stari Grad je od proglašenja prirodne nesreće primio 13.291 pacijenta. Trenutno primamo hitne slučajeve, ljekari idu u kućne posjete pod punom opremom – nose zaštitna odijela, naočale, rukavice, maske i vizire. Formirali smo H timove koji idu u kućne posjete i uzimaju briseve pacijentima za koje naši ljekari procjene da ih treba testirati,” kazala je Brčkalija.

“EKG uređaj koji smo imali se pokvario i bio nam je neophodan novi, naročito u vrijeme korona virusa kada imamo dosta pacijenata koje moramo hitno obraditi,” kazala je dr Brčkalija, te se zahvalila općinskom načelniku na svemu što čini za Dom zdravlja Stari Grad i građane.