Image

Drugi međunarodni karate turnir “Grand Prix Sarajevo 2023 & TOP TEN” 19. maja u Sarajevu

Najbolji karatisti svijeta ponovo u glavnom gradu BIH

 

Karate klub “Respect” Sarajevo organizovat će drugi međunarodni turnir “Grand Prix Sarajevo & TOP TEN” 19. maja u sportskoj dvorani “Goran Čengić” na Grbavici sa početkom u 17:30.

 

Turnir se po drugi put se održava u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a učešće je potvrdilo 14 takmičara, osvajača evropskih i svjetskih medalja koji dolaze iz deset država, Azerbejdžana, Belgije, Grčke, Španije, Turske, Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Slovenije i domaćina Bosne i Hercegovine.

 

“Ovakav nivo organizacije i kvalitete takmičara jedinstven je u svijetu. Turnir je izuzetno značajan za promociju grada Sarajeva i države Bosne i Hercegovine i ponosni smo što drugu godinu zaredom uspijevamo dovesti najbolje karatiste svijeta. Postavili smo velike standarde prilikom organizacije prvog takmičenja, a i ovaj put svi ljubitelji karate sporta mogu očekivati pravi sportski spektakl”, istakao je organizator događaja Nermin Potur.

 

Prošlogodišnji naslov pobjednika brani reprezentativac Hrvatske Enes Garibović. I ove godine učestovat će petoplasirani sa Olimpijskih Igara u Tokiju, Ivan Kvesić iz Hrvatske. Domaćina Bosnu i Hercegovinu predstavljat će Rijad Džuho koji je učestvovao i prošle godine, te Hamza Turulja koji se po prvi put takmiči.

 

Detaljnije informacije o takmičenju i ulaznicama dostupne su putem Facebook i Instagram stranice Grand Prix Sarajevo. Ulaznice je trenutno moguće naručiti samo putem Instagram stranice Grand Prix Sarajevo, a cijena iznosi 5 KM za tribine, te 10 KM za parter.