Image

DF: Ilidža, Novo Sarajevo – BiH Pobjeđuje!

Večeras su održani skupovi koalicije „DF-GS, Željko Komšić: BiH Pobjeđuje!“ u općinama Ilidža i Novo Sarajevo.

Snežana Omukić u ime Općinske organizacije Demokratske fronte Novo Sarajevo pozdravila je sve prisutne i izrazila zadovoljstvo sve većim napretkom Demokratske fronte u ovoj općini.

„Jak Kanton Sarajevo znači jaku Bosnu i Hercegovinu. Nije lako nositi narandžastu boju, ja to znam, ali sa nama Bosna i Hercegovina pobjeđuje i mi ćemo izdržati do kraja“, rekao je Sead Milavica, nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo na predizbornom skupu u Novom Sarajevu.

Samer Rešidat, nosilac liste za Zastupnički dom Parlamenta FBiH na skupu u Novom Sarajevu rekao je: „Danas dok stojim na ovoj bini imam sina kojem treba da stvorim ambijent da i on ima sretno djetinjstvo kao što sam imao i ja. Da ide u školu, da uči i raste u jednoj evropskoj i uređenoj zemlji“, te dodao: „Država Bosna i Hercegovina sedmog oktobra mora da pobijedi kao što je prije par dana pobijedila Irsku rezultatom 2:1. Onaj odlučujući go ovaj put umjesto Džeke ili Ibiševića mora da zabije Željko Komšić.“

„Kao opozicioni klub u federalnom parlamentu pokazali smo da se može pomoći obespravljenim. Ni milimetra nismo odstupili od zahtjeva radnika, boraca i penzionera. Dok su ih vladajući varali mi smo ih zastupali i na svakom koraku im davali svaku moguću podršku“, naglasio je  Dženan Đonlagić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta BiH.

Željko Komšić, kandidat za člana Predsjedništva BiH poručio je sa skupa u Novom Sarajevu: „Zamislite da nema Demokratske fronte. Toliko se neprijatelja mota oko ove zemlje, toliko ljudi je protiv Bosne i Hercegovine. Zato postojimo, zapamtite to, zbog Bosne i Hercegovine, da je čuvamo i zaštitimo“, te dodao: „Zato je pred nama pitanje hoćemo li pustiti da nam unište domovinu ili ćemo je spasiti!? Pitaju me zašto treći put u Predsjedništvo!? I Draganu je treći put, samo su ga prvi put odveli u zatvor.“

Prije skupa u Novom Sarajevu održan je i predizborni skup na Ilidži gdje se u ime domaćina obratio Amar Kečo, vijećnik Demokratske fronte u OV Ilidža koji je poželio dobrodošlicu svima koji su došli.

Nihad Čolpa, nosilac liste za Zastupnički dom Parlamenta FBiH na Ilidži rekao je: „Sjete nas se samo u septembru svake dvije godine, sa takvim ljudima mi imamo posla. Svake dvije godine se sjete da renoviraju ulice i otvaraju škole, a onda nas zaborave. Ovo je naš odgovor, sa nama i Željkom Komšićem BiH pobjeđuje.“

 

Koalicija „DF-GS, Željko Komšić: BiH Pobjeđuje!“ započinje kampanju u Hercegovačko – neretvanskom kantonu u općinama Prozor – Rama i Konjic.