Image

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka prognoza će se popraviti.

Prije podne u Bosni i Hercegovini je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 10 sati: Gradačac i Zvornik 3 stupnja, Bijeljina, Doboj i Sokolac 4, Ivan-sedlo 5, Banja Luka, Drvar, Jajce, Livno, Srebrenica i Tuzla 6, Bihać, Bugojno, Prijedor, Sanski Most i Sarajevo 7, Zenica 8, Bjelašnica 11, Grude 12, Mostar 13, Trebinje 14, Neum 16 stupnjeva.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se na jugu. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 13, na jugu zemlje od 16 do 20 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza dodatno će se popraviti. Mjestimično izraženija naoblaka, pojava magle i povremeno tmurno vrijeme, u dijelu Bosne, kod većine ljudi negativno će djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima uzrokovati manje poteškoće. Tokom jutra neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i ne pretjerivati sa aktivnostima. Sa odmicanjem dana i zatopljenjem, tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. U Hercegovini će opšta slika biti ljepša, uz duže sunčane periode i više temperature zraka.