Image

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati, izraženije u drugom dijelu dana

Prije podne je u Bosni i Hercegovini bilo oblačno sa kišom.

Temperature zraka izmjerene u 10 sati (°C): Bjelašnica 0; Bihać, Prijedor i Sokolac 5; Banja Luka, Gradačac, Sanski Most i Zenica 6; Ivan-sedlo, Srebrenica i Zvornik 7; Bijeljina i Drvar 8; Doboj, Livno, Sarajevo i Tuzla 9; Bugojno 10; Grude 11; Trebinje 12; Mostar 13; Neum 16°C;

U drugoj polovini dana u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sa pljuskovima. U Bosni prestanak padavina i pljuskovi se ponovo očekuju krajem dana i tokom noći na subotu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C.

Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati, izraženije u drugom dijelu dana. Pri tome će opšta slika pretežno biti ljepša u Bosni, ponajviše zbog djelimično stabilnijeg vremena. Tegobe kod hroničnh bolesnika trebale bi se umanjiti. Na jugu će preovladavati promjenljivo vrijeme, što bi kod osjetljivih osoba moglo uzrokovati poteškoće poput glavoboje, nervoze, nesanice. Mada će biti malo toplije u odnosu na protekli period, neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i ne pretjerivati sa aktivnostima.