Image

Bh. delegacija na skupu predstavnika parlamenata zemalja srednje i istočne Evrope

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sead Kadić i poslanik u Predstavničkom domu Predrag Kožul učestvovat će danas u Varšavi na Trećem sastanku predstavnika parlamenata zemalja srednje i istočne Evrope, na kojem će se razgovarati o jačanju međuparlamentarne saradnje i rastućoj ulozi parlamentarne demokratije u savremenim međunarodnim odnosima.

Učesnici sastanka kojeg razmotrit će i ulogu parlamenata u provođenu ciljeva održivog razvoja, kao i u oblikovanju migracione politike u Evropi.

Jedna od tema sastanka bit će i mogućnost formiranja parlamentarne skupštine zemalja centralne i istočne Evrope, novog multilateralnog projekta regionalne saradnje između evropskih država.

Učesnici sastanka prisustvovat će i svečanostima povodom obilježavanja 550 godina parlamentarizma u Poljskoj i stogodišnjice nezavisnosti te države.

Svečana sjednica oba doma Parlamenta Republike Poljske bit će održana sutra u Varšavi, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.