Image

Bečka umjetnička jesen

Sa sajmom savremene umjetnosti "Viennacontemporary" prošle sedmice u Beču je zvanično počela bogata umjetnička jesen. Sajam na kojem je učestvovalo 118 austrijskih, istočnoevropskih i međunarodnih galerija, posjetilo čak 30.863 ljudi.

U subotu 6. oktobra u Beču se održava "Noć muzeja". Svi ljubitelji umjetnosti, veliki i mali, imat će mogućnost da uz samo jednu kupljenu kartu obiđu 700 muzeja, galerija i kulturnih ustanova.

U okviru projekta "Vienna City Gallery Walk", 33 galerije će 4. oktobra od 16:00 do 21:00 sati otvoriti vrata svim zainteresovanim prolaznicima.

Ukupni umjetnički program predstavit će i "Vienna Art Week" od 19. do 25. novembra uz moto "Promising Paradise". Tom prilikom posjetioci će moći da prate izlaganja, razgovaraju sa umjetnicima, razgledaju izložbe i gledaju predstave.

Manifestacija "Art&Antique" je sajam umjetnosti, antikviteta i dizajna u Beču, koji se organizuje u bečkoj palati Hofburg od 10. do 18. novembra. U okviru sajma razne nacionalne i internacionalne galerije predstavit će azijsku umjetnost, antikvitete, umjetnost od stakla, namještaj, ručno rađene umjetnine, skulpture kao i modernu i savremenu umjetnost.