Image

Ženska nogometna reprezentacija BiH u Zenici dočekuje Kazahstan

Ženska seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u Zenici protiv selekcije Kazahstana odigrati pretposljednji susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. u Francuskoj.

Nakon šest odigranih kola, nogometašice BiH zauzimaju četvto mjesto u Prvoj gupi sa samo tri boda, koja su osvojile upravo protiv današnjih protivnica, a koje su u oktobru prošle godine na početku kvalifikacije u Astani pobijedile sa 2:0.

Selektorka Samira Hurem ističe da njene izabranice spremno dočekuju današnji susret. 

"Mi jedva čekamo utakmicu sa Kazahstanom u kojoj želimo bodove. Igračice će pružiti maksimum na terenu. Lidija Kuliš i Milena Nikolić imaju problema sa povredama, ali nama su one bitne reprezentativke i nadamo se da će biti prevaga protiv Kazahstana", kazala je Hurem.

Kapitenka Milena Nikolić također očekuje pobjedu. 

"Dobro smo radile i spremale se za Kazahstan. Imamo kvalitetniji tim, ali kraj je sezone i prisutan je umor kod igračica. Bez obzira na to mi ćemo pružiti maksimum i očekujem da ostvarimo pobjedu", kazale je Nikolić.

Susret Bosna i Hercegovina - Kazahstan počinje u 17.:0 sati u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici. Ulaz je slobodan.